STÖD

Demokrati projekt i Somalia, Nonprofit fundraisers.
Somali institutet demokratiska Alternativet.
Orgnr: 8024139761

SWISHA till oss. Swish nr: 123 242 62 78.

 

Som ni kanske har hört eller vet bedriver vi SOIDA en ideell och icke vinstdrivande organisation vid namn Somali institutet demokratiska Alternativet i Katrineholm SOIDA arbetar för att främja ungdomars, kvinnors och barns rättigheter i samhället, specifikt mänskliga rättigheter och fred.

Det här bedrivs inte bara i Sverige men också i Somalia. Just nu håller vi på med ett demokratiprojekt i Somalia där vi har lyckats etablera föreläsningar, workshops för att utbilda och förstärka deras roll i den samhällspolitiska debatten. Vi försöker ge dem redskapen för att påverka sin vardag, omgivning och hela samhället. Vi har tidigare bedrivit flera liknande projekt och arbetat med dessa frågor under en längre period.

Med just detta projekt, samarbetar vi med forum civ och andra internationella organisationer. För att kunna bedriva med projektet är ett krav att vi måste ha en egen insats på 5% procent.

Den här egna insatsen behöver vi hjälp med att få, så vi frågar vår föreningsvänner och vår medlemar, att hjälpa oss. Därför vill vi fråga er om ni vill vara en del av vår demokratiprojekt genom att skänka en slant för att kunna fortsätta bedriva vårt demokratiprojek mot en mer jämlik värld. 100 kr, 300 kr 500 kr, 1000 eller gärna mer. SWISHA till oss. Swish nr: 123 242 62 78.

Projektledare Yassin Mahi Malin, kommer ursprungligen från Somalia och flyttade till Sverige för 30 år sedan är aktive som kulturarbetare i katrineholm och Sormaland har haft olika uppdrag som lokalpolitiker tidigare. Han är författare, översättare

men han är dock inget nytt ansikte för Katrineholmarna. Han har bland annat haft uppdrag som lärare för somalier om Sverige och för svenskar om Somalia, varit översättare och tolk men även politiker på riksnivå i sitt hemland Somalia.

SWISHA till oss. Swish nr: 123 242 62 78.

Vi skulle verkligen uppskatta det. Om ni har frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss via……

Tel: whatsapp: +46 (0)760598385 / +46(0)723117333 eller maila oss.
[email protected]
[email protected]
www.soida.org